ONZE SERVICES

Vaak krijgen we de vraag: ''Wat is het verschil tussen digital printing en de offset druk?''.
Het verschil tussen digital printing en de offset druk ligt aan de oplage, kies je nou voor een kleine en snelle opdracht? Dan wordt uw drukwerk geprint met de digitale pers, de levertijd is hier ook veel sneller.
De offset druk is bedoeld voor grotere oplage met een high-end drukresultaat.
 

Offset Drukwerk

Het meeste drukwerk wordt offset gedrukt. Bij offset drukken in full colour, ook wel vierkleurendruk genoemd, gebruiken we de vier basiskleuren CMYK (Cyaan, Magenta, Yellow en Key). Hier worden vier drukplaten gemaakt en deze platen worden dan gebruikt in een drukpers, ook maken we gebruik van PMS-kleuren, dat staat voor het mengen van de inkt naar de juiste kleur.

Naarmate de oplage van de opdracht groter wordt, worden in verhouding de kosten van de drukwerk ook kleiner, doordat de drukplaten maar 1 keer worden gemaakt. De kwaliteit van de offset druk is vaak constanter dan digital printing en dus ook goedkoper zodra de oplages verhogen.

DIGITAAL DRUKWERK

Soms wordt er gekozen om het drukwerk digitaal te laten printen. Hierbij worden geen drukplaten gemaakt, maar wordt gebruik gemaakt van een printkop die het ontwerp in banen op het papier print. Dat komt dus overeen met elke normale printer, maar dan een groter en professioneler.

Het grote verschil met offset drukken is dat met digitaal printen geen opstartkosten bij komen kijken, het is dus interessant om kleinere oplages te printen. Er hoeven dan geen hoge opstartkosten gemaakt te worden. Voor gepersonaliseerd drukwerk is ook digital printing het meeste geschikt. Denk bijvoorbeeld eens aan direct mail, waarbij het adres van de ontvanger ook op het drukwerk wordt geprint. Ook wordt er vaak vanwege de snelheid voor digital printing gekozen.
 

ADVIES

Natuurlijk staan we klaar met advies wanneer het gaat om bovenstaande printvormen.
Bel of mail gerust, of kom gewoon eens langs om het verschil te bekijken. Het is natuurlijk altijd interessant om te zien hoe het drukken nou in zijn werk gaat.